Ikony štýlu: 70. roky

30.04.2021

Sedemdesiate roky sa do histórie zapísali ako obdobie, kedy vznikali nové štýly – a to nielen v móde. Objavila sa väčšia samostatnosť, do popredia sa dostal individualizmus, sloboda. Dôležitým prvkom, ktorý ovplyvňoval spôsob oblečenia, bola aj... hudba! Práve ona spájala rôzne subkultúry, členovia skupín udávali trendy v líčení, účesoch, ale aj v spôsobe obliekania. Spolu s bonprix sa preneste na putovanie hudbou a módou rokov 70.!

ABBA – „Dancing Queen”
Švédska skupina ABBA bola skutočným fenoménom v celosvetovom meradle. Jej členovia boli známi veľmi originálnym oblečením: široké nohavice, nafúknuté košele, kožené členkové topánky na podpätku či oblečenie hippie v štýle flower power.

RAMONES – „Judy is a punk”
Skupina bola úzko spätá s punkovou kultúrou - s rebelským životným štýlom a slobodou. Skupina Ramones preslávila nielen model čiernej koženej bundy (ramonesky), ale vniesla do módy aj určitú dávku nonšalancie. Členovia punkových a rockových skupín uprednostňovali ťažké topánky, kožené oblečenie a množstvo bižutérie.

BEE GEES – „Night Fever”
Film „Horúčka sobotňajšej noci” je dokonalým zhrnutím tohoto trendu. Skupina Bee Gees, ktorá ladila so štýlom disko, propagovala oblečenie plné lesku. Bolo to obdobie flitrových šiat, trblietavých sák, zlata, striebra.

To, že sa móda vracia, nie je žiadnou novinkou. Roky 70. sformovali mnoho dôležitých trendov, ktoré sú dodnes aktuálne. Na bonprix.sk nájdete všetky najhorúcejšie štýlové inšpirácie na jednom mieste. Presvedčte sa sami!