Ikony štýlu boho – nechajte sa inšpirovať bonprixom!

26.03.2021

Boho je jedným z obľúbených trendov farhionistiek na celom svete a vracia sa s každou jarno-letnou sezónou. Tento štýl, to nie sú len vzdušné kvetované šaty a široké zvonové nohavice. Je to predovšetkým manifest voľnosti a kreativity. Je to tip na oblečenie, v ktorom sa budete cítiť moderne, sebavedome, skrátka slobodne. Na pomoc prichádza značka bonprix, ktorá dokonale vie, aké budú najhorúcejšie must-have kúsky v nadchádzajúcich sezónach.

Boho štýl vznikol v 60.-70. rokoch. Za svoj názov vďačí bohémskemu, teda umeleckému prostrediu. V nasledujúcich rokoch sa tento štýl spájal okrem iného s hviezdou slávneho filmu „Love story” - Ale McGraw, ktorá nosila etno maxi šaty a množstvo ťažkej bižutérie. Francúzsku verziu tohoto štýlu prezentovala speváčka a herečka Jane Birkin, ktorá džínsové zvonové nohavice kombinovala s čipkovanými dievčenskými blúzkami. Toto spájanie rôznych prvkov je módne dodnes.

Ďalším obdobím triumfu tohoto trendu bol rok 2000, pokračuje však i naďalej. V úvode nového storočia sa začal presadzovať štýl boho chic, teda kombinácia ľahkých šiat s masívnymi topánkami alebo pufňové košele s rozodratými džínsovými šortkami. Medzi súčasné nasledovníčky tohoto štýlu okrem iných patrí modelka Kate Moss, sestry Mary-Kate a Ashley Olsen alebo speváčka Florence Welch.

Ako sa pridať k modernej generácii milovníčiek boho? Je to veľmi jednoduché! Predovšetkým – nebojte sa nekonvenčných riešení. Vzdajte sa stereotypov, kombinujte elegantné kúsky s tými rockovejšími. Stavte na slobodu, vzdušné materiály a voľné strihy. Dajte šancu farebným, etnickým vzorom! Nezabudnite ani na vhodné doplnky – vašimi spojencami budú kovbojské topánky, sandále, tašky so strapcami, veľké klobúky a masívna bižutéria.

Všetky najdôležitejšie trendy, nielen tie boho, nájdete na www.bonprix.sk