Módne ikony – šik a elegantné ako Jackie Kennedyová

14.01.2022

Obľúbená prvá dáma USA – Jackie Kennedyová je jednou z najdôležitejších ikon štýlu v histórii. Do americkej módy vniesla úplne novú kvalitu a sviežosť, jej outfity boli vždy premyslené, dokonalé. Často stavila na farebné, pastelové oblečenie jednoduchých strihov, ktoré zvýrazňovalo jej postavu. Outfity dopĺňala bielymi rukavičkami, klasickými perlami, veľkými okuliarmi a lodičkami na nízkom podpätku. Špeciálne pre vás bonprix vybral šaty, blejzre a plášte inšpirované štýlom tejto výnimočnej ikony štýlu 60. rokov.

Pastelové šaty

Jackie Kennedyová bola typická svojimi pastelovými šatami, ktoré si vyberala ako na bežný deň, tak aj na oficiálne príležitosti. Odvážne farby boli spočiatku tak trochu zarážajúce, ale veľmi rýchlo sa stali synonymom sebavedomia a charizmy, ktoré tejto slávnej ikone štýlu nechýbali. K nim si vyberala bižutériou bohato zdobené opasky alebo klasické perly. Naším favoritom sú púdrovo ružové šaty bez rukávov, ku ktorým si možno zvoliť vhodné bolerko.

Elegantné blejzre

Elegancia bolo ďalšie meno Jackie Kennedyovej. Neoddeliteľnou súčasťou jej outfitu boli perfektné blejzre. Najčastejšie si k blejzru vyberala vhodné ceruzkové sukne po kolená, lodičky na nízkom podpätku ako aj okrúhle klobúky pillbox hat. Práve tieto kostýmy sa stali jej poznávacím znamením a do dnešných čias sú veľmi obľúbené najmä pri navrhovaní šatníka do práce.

Klasické plášte

Nie je možné predstaviť si šatník Jackie Kennedyovej bez klasického plášťa dokonalého strihu, ktorý sa hodí rovnako tak k šatám, sukniam, ako aj k nohaviciam. Slávna manželka prezidenta stavila na hladké materiály, ale experimentovala s farbami – veľmi často ju bolo možné vidieť v červenej, ružovej a béžovej. Eleganciu jej outfitom dodávali biele rukavičky, ktoré považovala za neodmysliteľný atribút noblesných žien.

Inšpirujte sa štýlom najmódnejšej prvej dámy USA s bonprix.sk!