Štýly inšpirované klasikou 80. rokov

26.02.2021

Móda 80. rokov je skvelým príkladom rôznorodosti a odvahy pri kombinovaní štýlov. Vtedy sa formovali trendy v líčení, účesoch, hudbe či oblečení, ktoré sú aktuálne dodnes. Táto výnimočná estetika mala obrovský vplyv na všetko, čo momentálne nosíme. Lesk, energia a neobvyklá originalita – vitajte v pestrých 80. rokoch!

DYNASTIA
Výrazný make up, charakteristický účes, volány a blúzky s pufničkovými rukávmi. Lesk flitrov a zlata. To sú len niektoré z prvkov vzhľadu hrdinov kultového seriálu „Dynastia”. Ako tieto trendy prepašovať do moderných outfitov? Napríklad pomocou veľmi charakteristických rukávov, ktoré zvýraznia ramená. Šaty, blúzky alebo aj svetríky takéhoto strihu výrazne nadväzujú na štýl 80. rokov. K tomu farebný šál, lodičky na podpätku typu „kačička” - a hotovo!

TOP GUN
Vo filme „Top Gun” mal Tom Cruise oblečenú koženú leteckú bundu. Model s nášivkami nadviazal na bundy, aké nosili americké vzdušné sily. Druhým prvkom, ktorý sa stal vďaka tomuto filmu populárnym, sú slnečné okuliare – model Aviator. Keď sa film stal hitom, začali sa hromadne predávať.

Ak chcete získať podobný vzhľad, vyberte si retro zvonové nohavice, dlhú bielu košeľu a hnedé kovbojské čižmy. Určite si vyberte aj čiernu koženú motorkársku bundu. Bude svelé, ak bude trochu väčšia. Vrcholom outfitu budú dozaista okuliare Aviator. Garantujeme vám, že takýto outfit nikdy nezostarne.

Tieto dva úplne odlišné pohľady na módu perfektne charakterizujú a odrážajú podstatu štýlu, ktorý bol na výslní v 80. rokoch. Všetky prvky, nevyhnutné na vytvorenie nadčasového outfitu, nájdete v bohatej ponuke bonprix – bez ohľadu na to, či stavíte na eleganciu alebo na ležérny štýl.