Udržateľná móda z bonpix

16.04.2021

Téma udržateľnej módy nie je pre bonprix neznámou. Už mnoho rokov sa angažuje v oblasti ekologickej produkcie a korektnej spolupráce rovnako tak v krajinách, v ktorých sa produkty vyrábajú, ako aj v spoločnosti samotnej. Dozviete sa, čo je ekologická bavlna a aké ďalšie materiály, šetrné k životnému prostrediu, bonprix používa.

Udržateľná bavlna – čo to znamená?

Udržateľná bavlna je taká, ktorá sa pestuje a spracováva s ohľadom na človeka a s ohľadom na životné prostredie. V bonprix takmer 100% tohto materiálu pochádza z ekologických zdrojov. Je to certifikovaná organická bavlna, recyklovaná bavlna ako aj bavlna Cotton made in Africa. Posledná z nich súvisí s iniciatívou, ktorá pestovateľom tejto suroviny v Afrike umožňuje lepší život.

Prečo je organická bavlna taká výnimočná?

Organická bavlna je mimoriadne šetrná k životnému prostrediu a k človeku, ktorý ju nosí. Výnimočnou ju robia vysoké požiadavky, ktoré musí spĺňať: od pestovania až po spracovanie. Pri pestovaní organickej bavlny sa nepoužívajú žiadne chemikálie, používa sa pritom menej vody ako pri pestovaní bežnej bavlny.

Čo okrem udržateľnej bavlny?

Okrem organickej bavlny a bavlny z iniciatívy Cotton made in Africa používa bonprix aj materiál Repreve® z polyesteru. Jeho vlákna sa získavajú z recyklovaných PET fliaš. Napríklad: na vytvorenie jedných džínsových nohavíc je potrebných 8 takýchto fliaš! Hlavným prínosom využitia recyklovaného polyesteru je fakt, že sa používa menej chemikálií. A dôsledok? Negatívny vplyv výroby textilu na životné prostredie je menší ako pri použití štandardných polyesterových vlákien.

Viac informácií o udržateľnej móde nájdete na www.bonprix.sk